Natur Travel - news 09.01.11

9.1.2011

KOVERSADA NA ISTRII – VELMI DŮLEŽITÁ INFORMACE **** VE KTERÝCH FKK-RESORTECH POTŘEBUJETE ZNÁMKU INF

KOVERSADA NA ISTRII – VELMI DŮLEŽITÁ INFORMACE

Na některých místech v Chorvatsku dochází ke sporům mezi místními úřady a majiteli rekreačních objektů. Bohužel jsou mezi nimi i dvě naturistická střediska na Istrii. Jistě si už všimli, že Kažela u Medulinu není vůbec v naší nabídce pro rok 2011 a pravděpodobně nebude letos vůbec v provozu - to je prvé z nich. Nyní se nově situace komplikuje i v největším naturistickém komplexu – v Koversadě. U tohoto oblíbeného resortu věříme, že se situace vyřeší ke spokojenosti naturistů, a proto tento resort máme stále ve své nabídce. Podle vyjádření z informovaných zdrojů by snad měl být problém vyřešen do konce února t.r.

Jaká jsou východiska – věřit, že se problém vyřeší a pobyt si rezervovat. Běžným způsobem si dovolenou v naší CK objednat, sepsat příslušnou Cestovní smlouvu / Objednávku služeb a uhradit zálohu, ale vzhledem k výše uvedenému pouze ve výši 10%. Jakmile bude v Chorvatsku rozhodnuto, vyrozumíme Vás – v případě, že Koversada bude letos fungovat, pak doplatíte příslušnou částku, posléze obdržíte Voucher a na dovolenou odcestujete. Pokud nebude Koversada letos fungovat, pak Vám 10% zálohu v plné výši vrátíme a Vy budete nuceni hledat náhradní řešení své dovolené, v čemž Vám budeme samozřejmě nápomocni.

Ale upozorňujeme, že vzhledem k tomu, že Koversada je největší naturistický resort na Istrii, měl by její výpadek velmi nepříznivý dopad na celkovou kapacitu ubytování pro naturisty v Chorvatsku, v podstatě by zůstala pouze Valalta, Ulika a Solaris. A výpadek Koversady by samozřejmě znamenal i nápor na obdobné naturistické kapacity jinde v Evropě.

Doporučujeme proto si co nejrychleji promyslet kam letos na dovolenou a co nejdříve si objednat pobyt buď v jednom ze tří výše uvedených FKK-resortů, nebo úplně mimo Chorvatsko. Jako náhradní variantu za Istrii bychom Vám doporučovali uvažovat o některé z plaveb po Jadranu na jachtě Silva (zejména turnusy 105 a 107) nebo Vjeku (turnus 108), v černohorském středisku Ada Bojana, v kempu Classe Lido di Dante u italské Ravenny a ve všech FKK-střediscích na Korsice, příp. i ve Lví zátoce ve Francii (Středomoří).

Ale pozor – stejnou otázku si budou pokládat tisíce naturistů po celé Evropě.

VE KTERÝCH FKK-RESORTECH POTŘEBUJETE ZNÁMKU INF

V několika málo z námi prodávaných naturistických resortů je vyžadováno držení známky INF. Na tuto skutečnost jste vždy upozorněni v dané lokalitě v příslušném odstavci DŮLEŽITÉ. Naše CK od roku 2011 již známky INF na území Česka nedistribuuje, v případě nutnosti Vám zajistíme v rámci souboru poskytovaných služeb u našich německých partnerů tzv. Holiday-kartu INF (platnost 6 týdnů od vyznačeného data), cena pro dospělého činí 550 Kč/os., děti do 16 let

FKK-resortů, v kterých je požadováno držení známky INF, resp. Holiday-karty INF je ale pouze několik a rozhodně mezi ně nepatří ty, do kterých míří čeští naturisté ve větším počtu.

Jedná se o následující FKK-resorty:

Francie: La Sabliere, Ardeche (vnitrozemí) / Aphrodite, Lví zátoka / Arnaoutchot, Atlantik

Španělsko: El Templo del Sol, Costa Daurada

Itálie: Pizzo Greco, Kalabrie

Řecko: Vassaliki Naturist Club, ostrov Kefalonia - pouze pro samotné klienty (neplatí pro páry a rodiny)

ing.Hájek