Natur Travel - news 16.08.11

9.8.2011

Natur Travel - news 16.8.2011 *** Jachty 2011 *** FKK resorty v sezoně 2011/2012 *** plány pro rok 2012

b_592_400b_239_400b_41_400
DŮLEŽITÉ

Změna v odbavování cestujících při letech do zemí, které nejsou v EU, ale umožňují našim turistům přicestovat pouze s platným Občanským průkazem novějšího typu – od 1.8.2011 je nutno cestovat VÝHRADNĚ S CESTOVNÍM PASEM, cestující s OP nebudou k letu odbaveni. Týká se to zejména Chorvatska, Černé Hory a Bosny/Hercegoviny. Je to zcela utajená záležitost našich úřadů, i fotbalisté Sparty Praha měli při odletu do Sarajeva 2.8. nebývalé potíže vůbec odletět z Prahy. Problémy jsou pouze na letištích v České republice, prý byl pouze "oprášen" již delší dobu platný zákon. Pokud pojedete autem, valkem, busem či poletíte následně třeba z Německa - není problém. Údajně by to měla řešit v tomto týdnu společná komise MVČR a MZvČR, ale …….. (raději do těchto zemí vždy s Cestovním pasem). Aktualizace : dle prohlášení cizinecké policie ČR je od 19.8.2011 opět možno cestovat do Chorvatska na občanský průkaz i letecky

JACHTY SILVA A VJEKO V LÉTĚ ROKU 2011

Jachty Silva i Vjeko, naše “parádní” nabídka rekreace na Jadranu, propluly úspěšně se svými klienty tisíce kilometrů od nejseverněji položené Kukljice na ostrově Ugljan a nádherného souostroví národního parku Kornati až po hradby v městě Dubrovníku, od pobřeží s mnoha krásnými městy jako je Split, Trogir, Dubrovník nebo přírodními krásami jako je národní park s vodopády řeky Krka až po hluboko do moře posazený ostrov Lastovo, vyhlášený za “park prirode” či ostrov Mljet s jeho národním parkem okolo dvou zdejších jezer.

Plaveb se zúčastnilo celkem v 7-mi turnusech na Silvě a 1 turnusu na Vjeku 173 našich klientů, jak naturistů, tak letos poprvé i našich klientů s plavkami a celkově obsazenost našich plaveb dosáhla velice pěkných 95% kapacity.  Letos jsme přivítali na palubách obou jachet účastníky z Česka, Slovenska, Německa, Švýcarska a Švédska. Děkujeme všem našim klientům, kteří s námi letos pluli jak na Silvě, tak na Vjeku, jsme rádi, že jachty opuštěli spokojení, i když díky perfektním kuchařům obvykle s menší nadváhou a věříme, že se s mnohými z nich setkáme přiští rok znovu, ať již to bude podruhé či posedmnácté (= letos bylo dosaženo rekordní účasti 16-ti let po sobě na jachtě Silva). Účastníci plaveb se zahájením ve dnech 9.7., 16.7.,23.7. a 30.7.2011 si mohou připomenout svoji plavbu z "lodních deníků" zveřejněných zde.  Tyto deníky doporučujeme i těm, kteří o našich plavbách uvažují a nedokáží si představit jak taková plavba probíhá, kolik hodin je strávených koupáním, plavbou a návštěvou měst, jaká strava je podávána atd. Tyto 4 deníky zachycují nejoblíbenější trasy našich plaveb probíhajících za různého počasí, od naprosto ideálního v týdnu 9.7.-16.7.2011 až po, na chorvatské poměry, špatného, v termínu 23.7.-30.7.2011. I toto "špatné" počasí poskytlo našim klientům dostatek prostoru ke koupání a slunění, Silva prostě dokázala tomu nejhoršímu vždy "ujet". Součástí deníků jsou i fotografie, unikátní jsou především fotografie společně plujících jachet Silva a Vjeko pod plachtami.

dscf3983_400dscf4499_400dscf4889_400


AKČNÍ NABÍDKY V FKK-RESORTECH 2011 A ZAHÁJENÍ PRODEJE PRO SEZÓNU 2011/12

Kam ještě koncem letošního léta na naturistickou dovolenou – doporučujeme:

· BUSem na ZAKYNTHOS = 1 poslední volný dvoulůžkový pokoj = sleva 3.000 Kč/os. (tzn. konečná cena při této slevě = 14 990 Kč/os.) – SPĚCHÁ !!!

· Kažela u istrijského Medulinu – do odvolání sleva 10% při zaknihování pobytu na min. 5 nocí, s ubytováním v “textilní” části, nelze kombinovat s jinými slevami

· Hotel Panorama na Zakynthosu – 10% sleva na pobyty do 13.9. (pak tam bude téměř plno – přijede sem totiž náš autobusový zájezd)

· Ada Bojana v Černé Hoře – velmi výhodné ceny, zářijové slevy 7=5, 14=10, ….. platné od 4.9.

· Club Corsicana, resp. Corsica Natura na Korsice – zářijové slevy 14=10 platné od 8.9. resp. 14=10 a 7=6 platné od 10.9.

· Hotel Vera Playa ve Španělsku – různé zářijové slevy, letecká doprava z Prahy, příp. Německa či Rakouska

V nejbližších dnech bude zahájen prodej naturistických pobytů v období podzim/zima/jaro 2011/12 – kam budete moci vycestovat za sluníčkem a koupáním, resp. za sluníčkem a lyžováním:

· Karibik, Mexiko, USA – široká nabídka pobytů v FKK-resortech na ostrově St.Martin, v Dominikánské republice, na Jamaice, na mexickém poloostrově Yucatan a na Floridě v USA, odlety z Prahy nebo letišť v Německu či Rakousku, v této oblasti je v tomto období skutečně teplo

· Kanárské ostrovy – FKK resorty na Lanzarote, Gran Canarii a Fuerteventuře, odlety z Prahy, Německa či Rakouska, v této oblasti je v tomto období příjemné “vlažno”

· Španělsko – na španělském pobřeží zůstávají některé FKK-resorty v provozu po celý rok, odlety z Prahy nebo letišť v Německu či Rakousku, v této oblasti je v tomto období příjemně, přibližně jako u nás v případě vydařeného “babího léta”

· Rakousko – v naturistickém hotelu Lührmann v Ramsau můžete prožít perfektní lyžování na sjezdovkách a běžeckých tratích přes den a naturistický oddych v bazénu a sauně večer, v této oblasti je venku zima a uvnitř příjemně teplo


PŘIPRAVUJEME PRO ROK 2012 – PLAVBY JACHTAMI SILVA A VJEKO PO JADRANU

Je samozřejmé, že i pro příští rok zařadíme do naší nabídky plavby jachtami Silva a Vjeko po Jadranu. Na jachtě Silva uvažujeme s realizací 4 turnusů pro naturisty a min. 3 turnusů pro naše klienty s plavkami, jachta Vjeko by vyplula na jednotýdenní plavbu s naturisty směrem do NP Krka a NP Kornati v jednom termínu, kdy tam popluje i jachta Silva. Plavba obou lodí souběžně a pod plachtami je skutečně impozantní Naturistické plavby na Silvě bychom rádi směřovali 2x do NP Krka a Kornati, 1x na ostrov Vis a Biševo se známou Modrou jeskyní a 1x do Korčuly a Dubrovníka. Některé plavby pro klienty s plavkami, příp. i pro naturisty bychom rádi “osvěžili” speciálními programy, např. seznamkou, kurzy jogy, zumby, apod. – ale to jsou prozatím pouze úvahy. Předpokládáme, že “předprodej” mist na těchto plavbách bude zahájen koncem října t.r.

Pokud uvažujete o pronájmu celé jachty pro sebe a své přátele, kontaktujte nás pro cenovou nabídku nejlépe v měsíci září.


PŘIPRAVUJEME PRO ROK 2012 – ČERNÁ HORA + ALBÁNIE

Tak jako téměř každý rok, tak i pro rok 2012 připravujeme “specialitu roku”, tentokrát zájezd autobusem do Černé Hory, s výletem do Albánie. Ubytováni uvažujeme pro naturisty v FKK-resortu Ada Bojana na jihu této krásné země, na ostrově v deltě řeky Bojana a pro jejich přátele s plavkami v hotelu Mediteran v Ulcinji. Během cesty z domova do Ady Bojany / Ulcinje a během jednotlivých výletů by účastníci akce měli navštívit takové perly Jadranu jako je Dubrovník, Kotor, Budva, Sv. Stefan, Lovčen, Cetinje, Stari Bar, Skadarské jezero, kaňon řeky Morači, v Albánii města Skadar a Kruju a samozřejmě i černohorskou Ulcinj, město u něhož se Ada Bojana nachází. Zájezd plánujeme v měsíci září, v termínu který umožní čerpání co největšího množství slev. Lze tedy předpokládat, že tento zájezd, který připravujeme s kolegy z CK Quicktour, bude i cenově velmi “příjemný”.

c_48_400dscf4932_400dscf5473_400

foto archiv CK a Pavel Mikeš